Blog vznikl jako projekt toho, co mě baví. Najdete zde recepty, recenze, cvičení a články na různá témata. Ať se vám u mě líbí...

čtvrtek 18. ledna 2018

Špízy z Lososa a Zeleniny


Tak jak se vám všem daří po osmnácti dnech v novém roce? Stále se držíte svých předsevzetí a hubnete?? Tak mě napadlo, že vám třeba docházejí nápady na zdravé obědy... Co takhle Špízy z lososa a zeleniny?? Zbožňuju lososa a cuketu snad ve všech kombinacích. Jedná se o výborný low carb oběd nebo večeři. Tuhle kombinaci si prostě zamilujete. 

Na tento recept jsem narazila v knížce Jídlo jako životní styl 3. Z knížky už jsem vyzkoušela více receptů a tohle je jeden z mých oblíbených. Co budeme potřebovat??

Suroviny na 1 porci

150 - 200 g Lososa (bez kůže)
1 Červená cibule
1/2 Cukety
1/4 Lilku
1/2 Papriky
Koření na ryby
Olivový olej
Šťáva z půlky limetky
Pepř
Sůl


Tenhle recept v pohodě zvládne i úplný začátečník. Jednoduše nakrájíme zeleninu - cuketu na kolečka (cca 1 cm), papriku na větší kostky, lilek a cibuli na čtvrtky a lososa na větší kostky (cca 2x2 cm). Doporučuji vybrat lososa, který je silnější, protože slabé kousky by vám ze špízu mohly opadat. Nemáte klasické kovové špízy? NEVADÍ! Úplně bohatě postačí klasické špejle. Záleží, jak chcete mít špízy dlouhé. Já jsem špejli ulomila tak v 1/3. Konec špejle si trošku seřízněte nožem, aby se vám suroviny lépe napichovaly.

Lososa i zeleninu lehce osolte a opepřete. Napichujeme na špejli, jak nás napadne. Hotové špízy dáme na plech vyložený alobalem. Dejte do misky 1-2 lžíce olivového oleje, šťávu z půl limetky a smíchejte společně s kořením na ryby. Touto směsí potřete již připravené špízy. Nakonec špízy do alobalu zabalíme (ne napevno, spíš jen přehneme alobal přez špízy!) a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 15 - 20 minut. Poté špízy odkryjeme z alobalu a pečeme ještě cca 10 - 15 minut na program grilu. Dobu pečení upravte dle potřeb (každá trouba peče jinak).  


Špízy můžete jíst jen takhle samotné. Já si k nim tentokrát dala salát s medovo-hořčičnou zálivkou. Pokud vyloženě chcete sacharidovou přílohu, tak doporučuji vařené brambory nebo pečené brambory na rozmarýnu (z trouby, ne z fritézy!). 

Vyzkoušíte? Jak často jíte ryby??
Dobré chutnání bez velkého kecání 😉


Suzzie

0 komentářů:

Okomentovat

Těším se na vaše komentáře ať jsou jakékoliv... Nadarmo se neříká, že nejlepší je konstruktivní kritika, ale slova chvály si samozřejmě také přečtu ráda... Pokud se vám libí recept, pište, ať vím, že se ubírám správnou cestou... Potřebuji vaši zpětnou vazbu, abych věděla jakým směrem se ubírat dál... Děkuji

Používá technologii služby Blogger.

© Suzzie pro zdraví, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena